Bureau Veiligheid heeft inmiddels meerdere sessies van de training sta Sterker bij Agressie mogen geven bij het Kompaan College in Zutphen en Vorden.
Op verzoek van locatieleider Janneke Veldhuis is gekozen voor een praktische uitvoering van 2 middagen van 16.00 – 20.00 uur met tussentijds avondeten.

De tweede avond staat volledig in het teken van het praktisch oefenen in het omgaan met emotie en agressie, waarbij eveneens aandacht is voor het omgaan met en reguleren van eigen oplopende spanning bij agressie.

Voor het schooljaar 2024-2025 kiest Kompaan College voor een uitbreiding door haar medewerkers ook te bekwamen in communicatie met leerlingen en ouders met een andere culturele achtergrond. Hiervoor is gekozen voor de training Interculturele Communicatie in het Onderwijs.

Dank je wel Janneke voor je enthousiasme en betrokkenheid.

Feedback van een cursist over de training Sta sterker bij agressie op school
De training was heel fijn, informatie was duidelijk en vervolgens hele praktische tips en oefeningen om in een situatie te gebruiken. De opzet van de training maakte dat de tijd voorbij vloog en kon het geleerde direct de eerste dag daarna al kon inzetten. Ik kon veel duidelijker sneller en effectiever de grens aangeven bij leerlingen en uitspreken wat ik wel van hen verwachtte dan eerder. Deze training geeft je echt meer rust en vertrouwen in wat je moet doen in gespannen en agressieve situaties en het leert je om eerder en op hele duidelijke en constructieve wijze grenzen aan te geven.

Ik ga andere collega’s met veel enthousiasme vertellen dat ze deze training ook echt moeten volgen.

Feedback locatieleider Janneke Veldhuis
Door het enthousiasme van de collega’s hebben we vervolgens deze training nog vijf keer aangeboden in schooljaar 2023-2024. Daarnaast is het professionaliseringsaanbod voor schooljaar 2024-2025 reeds vormgegeven door vier keer de training Interculturele Communicatie aan te bieden en twee keer de training Sta sterker bij agressie op school.

Ik gun elke medewerker van alle Voortgezet Onderwijs scholen deze praktische training.