Hoogwaardige kwaliteit
Bevoegde trainers en docenten
Uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding
Maatwerk

Nieuw in ons aanbod: training Ambassadeur Mantelzorg

Home/Berichten/Nieuws/Nieuw in ons aanbod: training Ambassadeur Mantelzorg

Als ambassadeur Mantelzorg maak je deel uit van regionale en landelijke netwerken en heb je een brede kijk op mantelzorg. Mogelijk ben je zelf ook mantelzorger geweest of ben je dat nog steeds. Je doet moeite om het laatste nieuws op het gebied van lokaal en regionaal mantelzorgbeleid bij te houden.

Vanuit die rol en functie onderhoud je contacten in de regio met mantelzorgorganisaties. Ook verzamel je signalen over de positie van mantelzorgers in jouw regio. Daarnaast ben je bezig met het verstevigen van de positie van ambassadeurs mantelzorg. Je laat je zien bij bijeenkomsten die te maken hebben met mantelzorg en vertelt aan mantelzorgers wat er allemaal kan op het gebied van ondersteuning en/of ontlasting.

Van ambassadeurs mantelzorg wordt ook verwacht dat ze op de hoogte zijn van zorgsignalen achter de voordeur en dat ze weten deze signalen op te pikken in gesprekken (houding en inhoud), de woonomgeving en niet-pluis gevoel. Hierbij kunnen we denken aan vervuiling en verwaarlozing, verslaving, psychische klachten, (beginnende) dementie, huiselijk geweld, en dergelijke. Lees verder…

2023-03-28T11:02:20+02:00