Algemene Voorwaarden Bureau Veiligheid

Artikel 1
Algemeen
Deze voorwaarden zijn van toepassing op iedere overeenkomst tussen Bureau Veiligheid en opdrachtgever. Eventuele afwijkingen van deze voorwaarden dienen uitdrukkelijk schriftelijk te worden overeengekomen. Een afwijking geldt uitsluitend voor de opleiding waarop de overeenkomst betrekking heeft. Eventuele toepasselijkheid van de Algemene Voorwaarden die door de wederpartij worden gehanteerd of waarnaar door de wederpartij op enigerlei wijze wordt verwezen, wordt uitdrukkelijk van de hand gewezen.

Definities

  • Cursus: dit omvat een training, opleiding, cursus, workshop en wordt voor de eenduidigheid in deze algemene voorwaarden gedefinieerd als cursus
  • Uitvoerenden: te noemen docent, trainer, co-trainer, trainingsacteur, adviseur, opleider

Artikel 2
Totstandkoming van overeenkomsten
Overeenkomsten kunnen tot stand komen door:
De schriftelijke acceptatie door een opdrachtgever naar aanleiding van een offerte uitgebracht door Bureau Veiligheid;
Het geven van een opdracht aan Bureau Veiligheid, gevolgd door een schriftelijk acceptatie daarvan door Bureau Veiligheid;

Een door de opdrachtgever en Bureau Veiligheid getekende overeenkomst.
Door acceptatie van een offerte, ondertekening van een overeenkomst, door het geven van een opdracht, verklaart de opdrachtgever zich bekend en akkoord met de Algemene Voorwaarden.

Artikel 3
Verplichtingen
Bureau Veiligheid zal de onderwijsactiviteit volgens de overeenkomst en naar beste inzicht en vermogen uitvoeren. Het bereiken van het beoogde resultaat kan niet worden gegarandeerd. Bureau Veiligheid is gerechtigd om de locatie van een onderwijsactiviteit bij open inschrijvingscursussen te wijzigen of de kenbaar gemaakte docent, trainer of trainingsacteur te laten vervangen. Bureau Veiligheid aanvaardt geen aansprakelijkheid voor schade, die voortvloeit of zou kunnen voortvloeien uit het verzorgen of niet verzorgen van een cursus.

Artikel 4
Betaling
Betaling van de overeengekomen vergoeding door de opdrachtgevers vindt plaats aan de hand van de door Bureau Veiligheid in te dienen facturen. Betaling vindt plaats uiterlijk 30 dagen na de factuurdatum.
Wanneer de factuur niet binnen bovengenoemde termijn worden betaald, zal Bureau Veiligheid de opdrachtgever eenmalig een aanmaning sturen. Indien dan geen betaling volgt, zal de opdrachtgever ook alle door Bureau Veiligheid te maken buitengerechtelijke kosten aan Bureau Veiligheid vergoeden.

Artikel 5
Annulering
Na acceptatie van een opdracht door de opdrachtgever heeft de opdrachtgever het recht om 14 dagen na het tekenen van de overeenkomst kosteloos te annuleren.

Bij annulering door een opdrachtgever dan wel bij het niet verschijnen van opgegeven cursist/cursisten voor een opleiding, is de opdrachtgever een percentage verschuldigd van:
a. 10% bij annulering meer dan twee maanden voor aanvang van de cursus;
b. 50% bij annulering minder dan twee maanden, maar meer dan één maand voor aanvang van de cursus;
c. 100% bij annulering minder dan één maand voor aanvang van de cursus, dan wel bij niet verschijnen van de cursist/cursisten.
d. De opdrachtgever kan tot op de dag van aanvang een plaatsvervanger aanwijzen.

Verhindering uitvoerenden: In geval van ziekte of een verhindering vanwege een andere dringende reden van een trainer of andere door Bureau Veiligheid in zetten professional zal Bureau Veiligheid maximale inspanning verrichten om een vervanger te vinden zodat de training doorgang kan vinden. Als het Bureau Veiligheid niet lukt een vervanger te vinden is er sprake van overmacht en zal Bureau Veiligheid de training op een ander tijdstip uitvoeren. Bureau Veiligheid is op geen enkele wijze verantwoordelijk voor de eventueel geleden schade. Het tijdstip waarop de training zal worden uitgevoerd vindt in overleg met de opdrachtgever plaats.

Artikel 6
Overmacht
Bureau Veiligheid kan niet aansprakelijk worden gesteld voor alle van buitenkomende oorzaken, voorzien of niet-voorzien, waarop Bureau Veiligheid geen invloed kan uitoefenen, doch waardoor Bureau Veiligheid niet in staat is haar verplichtingen na te komen.

In geval van overheidsmaatregelen, zoals bij Covid-19, waardoor een cursus niet klassikaal verzorgd kan worden, dan wordt in samenspraak met de opdrachtgever de cursus op de geplande datum online gegeven.

Artikel 7
Ontbinding
Bureau Veiligheid is bevoegd de overeenkomst te ontbinden indien zich omstandigheden voordoen welke van dien aard zijn dat nakoming van de overeenkomst onmogelijk is of van dien aard zijn dat ongewijzigde instandhouding van de overeenkomst in redelijkheid niet van haar kan worden gevergd: overmacht.
Bureau Veiligheid kan gedurende de periode dat de overmacht voortduurt de verplichtingen uit de overeenkomst opschorten. Indien deze periode langer duurt dan twee maanden, dan is ieder der partijen gerechtigd de overeenkomst te ontbinden, zonder verplichting tot vergoeding van schade aan de andere partij.
Onder overmacht wordt in deze algemene voorwaarden verstaan, naast hetgeen daaromtrent in de wet en jurisprudentie wordt begrepen, alle van buitenkomende oorzaken, voorzien of niet-voorzien, waarop Bureau Veiligheid geen invloed kan uitoefenen, doch waardoor Bureau Veiligheid niet in staat is haar verplichtingen na te komen.

Artikel 8
Geheimhouding
Bureau Veiligheid is verplicht tot geheimhouding van alle informatie en gegevens van de opdrachtgever jegens derden en zal in het kader van de opdracht alle mogelijke voorzorgsmaatregelen nemen ter bescherming van de belangen van de opdrachtgever.
De opdrachtgever zal zonder toestemming van Bureau Veiligheid aan derden geen mededeling doen over de aanpak van Bureau Veiligheid haar werkwijze en dergelijke, dan wel haar rapportage ter beschikking stellen.

Artikel 9
Intellectuele eigendomsrechten
Het auteursrecht of enig ander intellectueel eigendomsrecht van alle producten van Bureau Veiligheid (hieronder mede begrepen lesmaterialen, lesmethodes, trainingen, rapporten, adviezen, brochures etc.), die gebruikt worden bij de uitvoering van de opdracht, komen toe aan Bureau Veiligheid en/of haar licentiegevers. Opdrachtgevers en cursisten zullen de intellectuele eigendomsrechten van het materiaal dat in het kader van een cursus is gebruikt eerbiedigen. Het cursusmateriaal is alleen voor eigen gebruik met het doel waarvoor het vanuit Bureau Veiligheid is verstrekt. Het cursusmateriaal mag niet ten behoeve van derden worden gebruikt, verveelvoudigd of gekopieerd.
Deze bepaling blijft ook na het beëindigen van een overeenkomst onverkort van kracht.

Artikel 10
Overname
Het is opdrachtgever gedurende de looptijd van de overeenkomst alsmede gedurende 24 maanden (vierentwintig) na beëindiging daarvan, niet toegestaan om docenten, trainers, opleiders, acteurs of anderszins door Bureau Veiligheid bij de uitvoering van de opdracht ingezette personen, in dienst te nemen, opdrachten uit te laten voeren dan wel anderszins gebruik te maken van hun diensten (hetzij direct, hetzij indirect, met vergoeding of om niet).

Artikel 11
Klachtenprocedure
Indien een opdrachtgever een klacht heeft, kan de opdrachtgever een beroep doen op het klachtenreglement van Bureau Veiligheid zoals gepubliceerd door Bureau Veiligheid op haar website.