Hoogwaardige kwaliteit
Bevoegde trainers en docenten
Uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding
Maatwerk

Basisbekwaamheid Documentencontrole

Inhoud
Doelstellingen
Investering

Ondanks onze geautomatiseerde wereld worden de belangrijkste beslissingen en wetten nog steeds op fysieke documenten aan het publiek kenbaar gemaakt. Denk hierbij aan de ondertekening van verdragen en overeenkomsten. Ook vergunningen, reisdocumenten, rijvaardigheidsbewijzen, vliegvaardigheidsbewijzen, kortom alle waardedocumenten zijn vervaardigd van fysieke materialen. Al deze documenten bezitten echtheidskenmerken. Of het nu gaat om een paspoort of om een rijbewijs. Ze hebben allen de kenmerken die het document uniek maken. Zoals het materiaal waar het op gedrukt is, het formaat van het document, de kleur van het document, de bedrukkingwijze of het lettertype.

Er zijn mensen die door listige kunstgrepen trachten deze documenten toch te verkrijgen. Hetzij door deze documenten valselijk op te maken of te vervalsen. Met de huidige computertechnologie en apparatuur wordt het steeds makkelijker documenten te vervalsen of valselijk op te maken. Toch is het mogelijk deze falsificaten te herkennen. Zij bezitten namelijk niet de echtheidskenmerken die de originele documenten wel bezitten. Echtheidskenmerken zoals uv-reactie, het lettertype, het materiaal van het document, de inktsoort, de afmeting, optisch variabele inkt of een watermerk. Met andere woorden als men weet welke echtheidskenmerken een document heeft, dan kan men falsificaten er uithalen.

In de Cursus Documentencontrole leren deelnemers om echtheidskenmerken van officiële documenten te herkennen. Je krijgt handvatten hoe je een documentencontrole onderzoek uitvoert op een document. Je krijgt inzicht in de vele vormen van fraude en gerichte tips de vervalsingen eruit te halen, evenals herkenning of de persoon tegenover je dezelfde is als de persoon op het document. Daarnaast is er ruimte voor vragen en casusbespreking.

Deze cursus is ook voor HR-medewerkers. De werkgever heeft immers ook te maken met de identificatieplicht. Iedereen moet zich kunnen identificeren met een geldig identiteitsdocument, ook op de werkplek. De werkgever is verplicht, vooraf aan de indienstname, de identiteit van de werknemer te controleren. Men wil geen werknemer die onrechtmatig in Nederland verblijft in dienst nemen. Door het identiteitsdocument goed te controleren, voorkomt men een of meerdere boetes, opgelegd door de Arbeidsinspectie.

Inhoud

 • Inzicht verkrijgen in de echtheidskenmerken in waardedocumenten
 • Toepassing van de Vreemdelingenwet
 • Toepassing van de Wet op de Uitgebreide Identificatieplicht
 • Profiling (is degene die voor je staat wel degene die hij zegt te zijn): tactisch en technisch
 • Gebruik van hulpmiddelen bij de controle van documenten
 • Bewaarplicht identiteitsbewijs (HR)

Behandelde identiteitsdocumenten

 • Paspoort
 • Identiteitskaart
 • Vluchtelingenpaspoort
 • W-document
 • Identiteitsdocument voor geprivilegieerden

Doelstellingen

 • De deelnemers trainen in het herkennen van valselijk opgemaakte- of vervalste
  documenten
 • De deelnemers leren wat de echtheidskenmerken zijn van identiteitsdocumenten
  (paspoorten, identiteitskaarten, vreemdelingendocumenten, rijbewijzen)

Prijzen op locatie van de opdrachtgever zijn op aanvraag en zowel individueel mogelijk of als groep.

Vraag direct een vrijblijvende incompany offerte aan wanneer u deze training bij u op locatie wilt organiseren!

TIJDSDUUR
1 dagdeel van 09.00 – 13.00 uur

GROEPSGROOTTE

Vanaf 1 persoon

INVESTERING
Prijzen op locatie van de opdrachtgever zijn op aanvraag en zowel individueel mogelijk of als groep.

DATUM OPEN INSCHRIJVING
Wordt binnenkort bekendgemaakt.