Hoogwaardige kwaliteit
Bevoegde trainers en docenten
Uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding
Maatwerk

Participatietraject in drie Walcherse gemeenten

Home/Berichten/Nieuws/Participatietraject in drie Walcherse gemeenten

Vluchtelingen met een verblijfsvergunning (statushouders) die op Walcheren wonen, moeten vanuit de overheid een verplichte workshop volgen om een goed beeld te krijgen van de normen en waarden van de Nederlandse samenleving. Daarbij ligt de nadruk op vier ‘kernwaarden’: gelijkheid, vrijheid, solidariteit en participatie.

Participatietraject
De workshop wordt geleid door PIBLW-Reïntegratie en Bureau Veiligheid. De workshop bestaat uit 3 dagdelen en is onderdeel van de Wet inburgering. De drie Walcherse gemeenten hebben het participatietraject voor statushouders gezamenlijk uitgewerkt en op 1 december 2016 aangeboden aan het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA). De drie gemeenten ontvangen een extra een vergoeding van het Rijk om de meerderjarige statushouders beter te laten participeren in de Nederlandse samenleving.

Workshops
De eerste workshop start op dinsdag 14 februari 2017 in de gemeente Veere. De workshops in Vlissingen starten vanaf 3 maart en Middelburg begint 31 maart. Begin juli zijn de workshops met de statushouders afgerond. Aan het eind van de cursus ondertekenen de deelnemers op een feestelijke manier de participatieverklaring.

Bron:
Gemeente Veere

2017-07-11T15:49:44+02:00