Hoogwaardige kwaliteit
Bevoegde trainers en docenten
Uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding
Maatwerk

Interculturele Communicatie II – Culturen en Statushouders

Home/Berichten/Nieuws/Interculturele Communicatie II – Culturen en Statushouders

Op korte termijn verwacht: Training Interculturele Communicatie II – Culturen en Statushouders

Je bent bij een Afghaans gezin thuis en vertelt ze dat ze op korte termijn moeten verhuizen in verband met de sloop van hun woning. Er is vooraf aan ze verteld dat deze woning tijdelijk zou zijn. De man deze huizes spreekt slecht Nederlands.
Je legt uit dat er een nieuwe woning in een andere wijk beschikbaar is. De man
 is boos en begrijpt niet waarom je hem en zijn gezin zoiets aandoet. Ze hebben al zoveel meegemaakt en nu dit. Je voelt ongewild irritatie. De man zou toch dankbaar moeten zijn? Hij is veilig in Nederland en hij en zijn gezin krijgen toch weer een nieuwe woning?

Een alledaags voorbeeld van wederzijds onbegrip waar we tijdens deze training mee aan de slag zullen gaan.

Nederland verkleurt. We zien het aan het straatbeeld, in de media en in organisaties. Voor de één is deze ontwikkeling een positieve uitdaging, de ander kijkt er wat argwanend naar. Feit blijft dat de demografische ontwikkeling veel teweeg brengt. Een andere taal, andere gewoontes en/of andere opvattingen zijn vaak genoeg stof tot discussie.

De training  Interculturele Communicatie II – Culturen en Statushouders is het vervolg op de training Interculturele Communicatie met Statushouders (de training kan ook als op zichzelf staand worden gevolgd). Tijdens deze training richten we ons niet meer uitsluitend op statushouders (Eritrea, Syrië e.a.), maar ook op mensen die al langere tijd in Nederland wonen, zoals Turken, Marokkanen en andere doelgroepen.

Neem voor meer informatie contact met ons op via (0597) 67 28 36 of stuur een e-mail naar info@bureau-veiligheid.nl.

2017-07-11T15:52:26+02:00