Hoogwaardige kwaliteit
Bevoegde trainers en docenten
Uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding
Maatwerk

Groeiend aantal meldingen over mishandeling ouderen

Home/Berichten/Nieuws/Groeiend aantal meldingen over mishandeling ouderen

Het aantal meldingen van ouderenmishandeling is het afgelopen jaar met bijna de helft toegenomen in de vier grote steden, blijkt uit een rondgang van het AD langs Steunpunten Huiselijk Geweld. In Den Haag is er een explosieve groei van 121 procent (van 65 naar 144 meldingen). Maar ook in Amsterdam (34 procent), Utrecht (25 procent) en Rotterdam (22 procent) is er een flinke stijging. Gemiddeld is in de vier grote steden in 2014 43 procent meer ouderenmishandeling gemeld dan in 2013, aldus de steunpunten.
De campagne tegen ouderenmishandeling bekend van de treurige toon: ,,Het houdt niet op, niet vanzelf…” doet bij steeds meer mensen een belletje rinkelen. Bij het stijgende aantal meldingen gaat het om lichamelijke of psychische mishandeling, financiële uitbuiting, verwaarlozing of seksueel misbruik.

Een van de verklaringen die de steunpunten geven voor het toegenomen aantal meldingen is de groeiende bekendheid van de campagne. Een andere verklaring kan zijn dat mensen langer thuis wonen, waardoor ze vaker afhankelijk zijn van mantelzorgers. Volgens de Ouderenombudsman is er minder geld voor dagbesteding en mantelzorgers, waardoor de druk op de thuisomgeving toeneemt, ’terwijl het zicht op de kwetsbare oudere verdwijnt’.

Bron: Algemeen Dagblad

Gerelateerd:
Thematraining Signaleren van huiselijk geweld

2017-07-11T14:29:13+02:00