Hoogwaardige kwaliteit
Bevoegde trainers en docenten
Uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding
Maatwerk

Burgemeesters: Meer geld en steun nodig voor opvang personen met verward gedrag

Home/Berichten/Nieuws/Burgemeesters: Meer geld en steun nodig voor opvang personen met verward gedrag

Er moet meer geïnvesteerd worden in de opvang van personen met verward gedrag, zegt burgemeester Mark Boumans van Doetinchem. ,,Deze mensen zijn ziek, en er zijn te weinig opvangplekken.’’ Andere burgemeesters uit de Achterhoek scharen zich achter hem.

Burgemeesters in de Achterhoek uiten hun zorgen over het gebrek aan zorg voor verwarde mensen. ‘Meer klachten en meer gedwongen opnames, vertelt burgemeester Mark Boumans van Doetinchem.

Eerder dit jaar werd via de politie Oost-Nederland al duidelijk dat het aantal mensen in Gelderland én Overijssel die zich verward gedroegen met 15 procent was toegenomen in vergelijking met een jaar eerder. In Doetinchem verdubbelde in de afgelopen jaren het aantal gedwongen opnames. Van 25 in 2012 tot 71 in 2017.

Otwin van Dijk, burgemeester van de gemeente Oude IJsselstreek, herkent de problematiek in de zorg en opvang. ‘Er is extra geld nodig, maar het is ook hoe je het organiseert. In de instelling zijn minder bedden beschikbaar, maar mensen hebben wel zorg nodig. Dan moet je dat wel, bijvoorbeeld, in de buurt opbouwen. En dat blijft echt achter.’

Bronnen: Omroep Gelderland / de Gelderlander

2017-11-11T12:29:09+01:00