Inhoud
Doelstellingen
Investering
Data

De training Over Grenzen gaat over het bespreekbaar maken van beladen onderwerpen, zoals discriminatie, seksuele intimidatie en roddelen onder collega’s.
Deze situaties kunnen psychische en fysieke gevolgen hebben bij de slachtoffers. Dat is daarbij niet alleen persoonlijk negatief, maar ook voor de organisatie, werksfeer en productiviteit.

Het is niet makkelijk om met je collega’s over dit soort onderwerpen te praten, waardoor je het ongewenst gedrag van je collega ongewild accepteert en over je grens laat gaan. Je ondergaat  gedrag van je collega dat je eigenlijk niet wilt accepteren en bent geneigd om veel goed te keuren en conflicten uit de weg te gaan. Je hebt te maken met gedrag dat je anders niet goed zou vinden. Zo kun je een patroon ontwikkelen waarbij je je grenzen steeds weer opschuift en niet meer durft te bespreken.

Een veilige werksfeer valt of staat met de manier je het gesprek met elkaar aangaat en grenzen aangeeft en respecteert wanneer het over beladen thema’s gaat. Van belang is dat de persoonlijke normen overeen moeten komen met de organisatienormen.

De training is bedoeld om juist dit soort beladen onderwerpen met elkaar te bespreken. Als collega’s kun je samen de grenzen bepalen wat wel en niet is toegestaan, zodat er een veilige en goed werkbare sfeer binnen de organisatie ontstaat. Door tijdig je grens aan te geven, kun je de negatieve spiraal voorkomen of doorbreken. De dader wordt zich bewust van zijn of haar gedrag.

Programma

 • Kennismaking
 • Regiemodel scènes:
  • Discriminatie
  • Seksuele intimidatie
  • Roddelen
 • Discussie
 • 123 bij grensoverschrijdend gedrag:
 • 1. Gedrag benoemen, ik vind het niet prettig en accepteer dit niet. Ik wil dat je (collega) stopt);
 • 2. Bij doorgaan gedrag, voor de keuze stellen. Collega X, ik heb eerder aangegeven dat ik het niet prettig vind en ga je door met dit gedrag, dan ben ik genoodzaakt om melding te doen bij vertrouwenspersoon. Stop je met dit gedrag dan is er niks aan de hand;
 • 3. Bij doorgaan gedrag; melding doen.
 • Oefensituaties

Doelstellingen
Je bent je meer bewust van de impact van jouw woorden en gedrag.
Je krijgt handvatten wat je kan doen om grensoverschrijdend gedrag bespreekbaar te maken.
De organisatie weet wat nodig is om te zorgen voor veilige werksfeer.

TIJDSDUUR
1 dag

GROEPSGROOTTE
Maximaal 10 personen

INVESTERING
€ 395,- vrij van BTW
Dagarrangement € 65,-

Vraag vrijblijvend een aantrekkelijke incompany offerte!

29 september – Woerden

Incompany trainingen worden in overleg gepland bij de opdrachtgever op locatie.

TIJDSDUUR
1 dag

GROEPSGROOTTE
Maximaal 10 personen

INVESTERING
€ 395,- vrij van BTW
Dagarrangement € 65,-

Vraag vrijblijvend een aantrekkelijke incompany offerte!