Inhoud
Resultaat
Investering
Data
Referentie

Psychische problemen zien er bij iedereen weer anders uit. Bij de een heeft het grote invloed op het functioneren en de omgang, terwijl het bij ander onzichtbaar lijkt. Sommige mensen gebruiken alcohol of drugs. Sommigen ervaren zelf niet dat er wat aan de hand is of weigeren hulp.

Medewerkers van corporaties komen met regelmaat in aanraking met huurders met psychische problemen of dementie. Veel van deze mensen wonen zelfstandig, terwijl sommige van hen dat niet of moeilijk aankunnen. Vanzelf heeft dit een grote impact op de leefbaarheid in de buurt. Vervuiling kan toe nemen, post wordt niet opengemaakt, de huur wordt niet betaald en de kans op een isolement is groot.

Een voorbeeld uit de praktijk:
Je wordt gebeld door een huurder die vertelt bestolen te zijn door zijn buurvrouw. Om die reden wil hij andere sloten. Vanuit omwonenden zijn er al meerdere meldingen over de man gemaakt. Zo is hij ’s avonds laat op straat aangetroffen in pyjama en soms staat hij hard te roepen op de galerij.
Wat ga je doen? Ga je alleen of met een collega naar deze meneer? Hoe knoop je een gesprek aan? Welke afspraken zou je kunnen maken? Welke gesprektechnieken kun je hier toepassen? Veer je mee met alle ideeën over diefstal? Of juist niet?
Kortom, omgaan met mensen met psychische problematiek vergt vaak andere manier van denken en doen.

Voorkennis
NB: Het verdient aanbeveling om de training Herkennen bewoners met een psychiatrische problemen eerder te hebben gevolgd. Bij voorkeur niet langer dan 2 jaar geleden.

Na de training ervaar je meer grip tijdens gesprekken met huurders met psychiatrische problematiek. Je hebt praktische handvatten die je kunt inzetten bij de gesprekken.

TIJDSDUUR 
1 dag van 09.00 – 16.00 uur

GROEPSGROOTTE
Maximaal 10 personen

INVESTERING
Open inschrijving: € 475,- vrij van BTW per persoon

Vraag direct een aantrekkelijke incompany offerte aan wanneer u meer medewerkers wilt aanmelden!

Dinsdag 12 juni 2018 in Woerden via open inschrijving

Incompany trainingen worden in overleg gepland bij de opdrachtgever op locatie.

Antoinet de Boer – Projectcoördinator Sociaal bij Welbions in Hengelo over de oefendag in Gesprek met bewoners met psychische problemen
Ik heb een positieve terugkoppeling gekregen en hoor van een aantal collega’s dat ze de leerervaringen uitproberen in praktijksituaties.

TIJDSDUUR 
1 dag van 09.00 – 16.00 uur

GROEPSGROOTTE
Maximaal 10 personen

INVESTERING
Open inschrijving: € 475,- vrij van BTW per persoon

Vraag direct een aantrekkelijke incompany offerte aan wanneer u meer medewerkers wilt aanmelden!