Inhoud
Resultaat
Investering
Data
Referentie

Psychiatrische problemen zien er bij iedereen weer anders uit. Bij de een heeft het grote invloed op het functioneren en de omgang, terwijl het bij ander onzichtbaar lijkt. Sommige mensen gebruiken alcohol of drugs. Sommigen ervaren zelf niet dat er wat aan de hand is of weigeren hulp.

In de wijk of op kantoor kom je met regelmaat in contact met huurders met psychiatrische problemen of dementie. Veel van deze mensen wonen zelfstandig, terwijl sommige van hen dat niet of moeilijk aankunnen. Vanzelf heeft dit een grote impact op de leefbaarheid in de buurt. Vervuiling kan toe nemen, post wordt niet opengemaakt, de huur wordt niet betaald en de kans op een isolement is groot.

In de LIVEtraining Omgaan met Bewoners met psychiatrische problemen krijg je inzicht in verdiepende gesprekstechnieken en wat je in kunt zetten in contact met huurders met psychiatrische problemen. Tijdens het gesprek met een ervaringsdeskundige krijg je uitgebreid de gelegenheid om vragen te stellen wat hij van jou als professional nodig heeft, wat helpend is en en wat niet werkt.

Programma
– Korte opfris kennis;
– Contact maken met bewoners met psychische problematiek;
– Verdieping gesprekstechnieken rondom verschillende stoornissen (psychose, depressie, suïcide, persoonlijkheidsstoornissen, dementie);
– LIVE gesprek ervaringsdeskundige in de psychiatrie;
– Praktische toepassing in oefensituaties.

Voorkennis
NB: Het verdient aanbeveling om de Cursus Basisbekwaamheid Bewoners met een psychiatrische problemen eerder te hebben gevolgd. Bij voorkeur niet langer dan 3 jaar geleden.

Na de training ervaar je meer grip tijdens gesprekken met huurders met psychiatrische problematiek. Je hebt praktische handvatten die je kunt inzetten bij de gesprekken.

TIJDSDUUR 
1 dag van 09.00 – 16.00 uur

GROEPSGROOTTE
Maximaal 10 personen

INVESTERING
Open inschrijvingsprijs: € 475,- vrij van BTW per persoon

Vraag direct een aantrekkelijke incompany offerte aan wanneer u meer medewerkers wilt aanmelden!

Deze training kan incompany bij u op locatie worden gegeven. Informeer naar de mogelijkheden via info@bureau-veiligheid.nl of (0597) 67 28 36.

Angelique Micheels, Senior Medewerker Wonen bij Stichting WoonGoed 2-Duizend in Reuver:
Ik heb het LIVEgesprek met de ervaringsdeskundige als heel prettig ervaren. De ervaring van iemand horen die het zelf heeft meegemaakt. Fijn dat hij zo openhartig is geweest. Wat ik na de training ga toepassen is het signaleren tijdens afspraken, luisteren en mogelijk hulp bieden.

Linda van den Brink, Woonmakelaar bij Stichting WoonGoed 2-Duizend in Reuver:     
Mooie en leerzame cursus. Het LIVEgesprek met de ervaringsdeskundige vond ik aangrijpend en het geeft inzicht.

Laura Emans, Medewerker Klantenservice bij Woningvereniging Nederweert:    
Het LIVEgesprek met de ervaringsdeskundige vond ik erg indrukwekkend, zeker een eye-opener!

Mitchell Gielen, Technisch Woonconsulent bij Woningstichting Domus te Roermond
Het LIVEgesprek met de ervaringsdeskundige geeft een duidelijk beeld hoe zijn werkelijkheid eruit ziet.

Ellen Dings, Woonconsulent bij Woningstichting Domus
Wat me erg aansprak was de vertaling van theorie naar praktijk. Het LIVEgesprek met de ervaringsdeskundige vond ik erg interessant, maar ook heftig om zoiets mee te maken / te horen.

Antoinet de Boer – Projectcoördinator Sociaal bij Welbions in Hengelo:
Ik heb een positieve terugkoppeling gekregen en hoor van een aantal collega’s dat ze de leerervaringen uitproberen in praktijksituaties.

TIJDSDUUR 
1 dag van 09.00 – 16.00 uur

GROEPSGROOTTE
Maximaal 10 personen

INVESTERING
Open inschrijving: € 475,- vrij van BTW per persoon

Vraag direct een aantrekkelijke incompany offerte aan wanneer u meer medewerkers wilt aanmelden!