Inhoud
Resultaten
Investering

Als ambassadeur Mantelzorg maak je deel uit van regionale en landelijke netwerken en heb je een brede kijk op mantelzorg. Mogelijk ben je zelf ook mantelzorger geweest of ben je dat nog steeds. Je doet moeite om het laatste nieuws op het gebied van lokaal en regionaal mantelzorgbeleid bij te houden.

Vanuit die rol en functie onderhoud je contacten in de regio met mantelzorgorganisaties. Ook verzamel je signalen over de positie van mantelzorgers in jouw regio. Daarnaast ben je bezig met het verstevigen van de positie van ambassadeurs mantelzorg. Je laat je zien bij bijeenkomsten die te maken hebben met mantelzorg en vertelt aan mantelzorgers wat er allemaal kan op het gebied van ondersteuning en/of ontlasting.

Van ambassadeurs mantelzorg wordt ook verwacht dat ze op de hoogte zijn van zorgsignalen achter de voordeur en dat ze weten deze signalen op te pikken in gesprekken (houding en inhoud), de woonomgeving en niet-pluis gevoel. Hierbij kunnen we denken aan vervuiling en verwaarlozing, verslaving, psychische klachten, (beginnende) dementie, huiselijk geweld, en dergelijke.

Bovenstaande is het mooie verhaal, het ideaalplaatje. Wat we willen met deze training is jou in je kracht zetten als ambassadeur mantelzorg. En daar zetten we het volgende programma voor in wat bestaat uit twee onderdelen: enerzijds gaan we jou en jij in je rol versterken en anderzijds gaan we je meer leren over zorgsignalen achter de voordeur. Dus:

  • Jou versterken in je rol als ambassadeur
  • Jouw verhaal aan mantelzorgers, organisaties en potentiële vrijwilligers nog beter maken
  • Je versterken in het aangaan van gesprekken over mantelzorg
  • Samen een plan maken m.b.t. het bereiken van de doelgroep en het vergroten van de zichtbaarheid van mantelambassadeurs in deze regio
  • Meer leren over overbelaste mantelzorgers en wat er mee te doen
  • Meer leren over zorgsignalen en het signaleren daarvan en wat er mee te doen

 

Doelstellingen

  • Je weet jezelf te presenteren als ambassadeur mantelzorg;
  • Je krijgt handvatten in het aangaan van gesprekken over mantelzorg;
  • Je weet wat zorgsignalen zijn, hoe te herkennen en weet wat vervolgens te doen.

TIJDSDUUR 
1 dag van 09.00 – 16.00 uur

GROEPSGROOTTE
Maximaal 10 personen

INVESTERING
Bel direct voor meer informatie 0597-673628 of vraag een aantrekkelijke incompany offerte aan.

TIJDSDUUR 
1 dag van 09.00 – 16.00 uur

GROEPSGROOTTE
Maximaal 10 personen

INVESTERING
Vraag direct een vrijblijvende offerte aan

Bel direct voor meer informatie 0597-672836 of vraag een aantrekkelijke incompany offerte aan wanneer u meer medewerkers wilt aanmelden!